روانشناسي

 
 
تاثير مواد مخدر بر شير مادر و مرگ كودك
|

تاثير و عوارض و پيامد هاي مواد مخدر بر شير مادر

تاثير مواد مخدر بر شير مادر چيست؟ امروزه سوء مصرف مواد مخدر در بسياري از جوامع با معضلات عمده بهداشتي رو به رو مي باشد و سوء مصرف مواد مخدر خطرات بسياري به همراه دارد و گروه هاي مختلفي را در معرض تهديد قرار داده است و با عوارض و پيامدهاي ناخواسته اي براي افراد مختلف به خصوص زنان باردار رو به رو مي باشد و عوارضي براي مادر و جنين به همراه خواهد داشت.

مصرف مواد مخدر در دوران بارداري و ترك اعتياد از مباحثي مي باشد كه مادران نبايد به سادگي از آن بگذرند زيرا اعتياد در دوران حاملگي از طريق خون و بعد از زايمان از طريق شير مادر به كودك انتقال داده مي شود براي اين كه اطلاعات بيشتري در اين زمينه به دست آوريد بايد اين مطلب را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد تا با تاثير مواد مخدر بر روي شير مادر آشنا شويد.

تاثير مواد مخدر بر شير مادر
زماني كه در طول بارداري از مواد مخدر استفاده مي كنيد اين مواد از طريق بند ناف و جفت وارد خون جنين مي شود و به جنين در حال رشد آسيب وارد مي كند و علاوه بر اين مواد ساير مواد اعتياد آور بر روي جنين تاثير مي گذارند و اگر در دوران حاملگي مواد مخدر بيش از اندازه استفاده شود باعث مرگ نوزاد، متوسط وزن پايين هنگام تولد، زايمان پيش از موعد، اختلال رشد داخل رحمي، اختلالات تكاملي و رفتاري نوزاد و سندروم محروميت نوزاد را به همراه خواهد داشت.

همچنين اين نوزادان بعد از تولد هم با خطرات جدي رو به رو مي باشند زيرا از مادراني شير مي خورند كه معتاد مي باشند زيرا اين مواد از طريق شير به مادر انتقال داده مي شود علاوه بر موارد گفته شده تغييرات روحي- رواني، جسمي و محيطي ناشي از مواد مصرف شده در مادران شيرده بر ميزان و كيفيت شيردهي اثر مي گذارد.

انتقال اچ اي وي و ايدز از طريق شير مادر
تزريق كردن موادي مانند هروئين و استفاده از سرنگ هاي آلوده احتمال افزايش بيماري هايي مانند ايدز را افزايش مي دهد شير مادري كه داراي ويروس اچ آي وي است در شش ماه اول نوزادي خطر بسياري براي كودك دارد و احتمال ابتلا شدن كودك به بيماري بسيار زياد مي باشد.

مواد مخدر و سرطان
خطر ابتلا به انواع سرطان با موادمخدر غير ممكن است؟
تاثير مواد مخدر مختلف بر شير مادران
مواد مخدر مختلف تاثيرات متفاوتي بر روي شيرمادران مي گذارد و با اين وجود به نظر مي رسد كه منافع شير مادران معتاد يا در حال ترك از مضرات آن بيشتر مي باشد در حالي كه مادراني كه مصرف كننده دائمي هستند بايد شيردهي خودشان قطع كنند در صورتي كه مادر در مصرف مواد مخدر زياده روي نمي كند در اين صورت بايد با رعايت نكات بهداشتي به كودك خود شير بدهد زيرا شير دهي نه تنها نياز جسماني كودك را رفع نمي كند بلكه باعث به وجود آمدن يك رابطه عاطفي و دلبستگي بسيار ميان مادر و نوزاد مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تاثير مواد مخدر بر شير مادر و مرگ كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/7/6 
زمان : ۱۲
[ ]